Dag van de epidemiologie

Met als gastspreker prof. dr. Boudewijn Catry (Sciensano):

One Health Epidemiology for the next pandemic”

Donderdag 29 oktober 2020 (14-16u), ONLINE MEETING

Inschrijven vereist via deze link.

Thema

Onze jaarlijkse studiedag vindt dit jaar volledig ONLINE plaats en staat in het teken van de “Dag van de Epidemiologie”. We willen alle mensen die onderzoek verrichten waarbij een veterinaire epidemiologische & economische vraagstelling aan bod komt, elkaar leren kennen en met elkaar verbinden. Zo willen we de veterinaire epidemiologie & economie in Vlaanderen een nieuwe ( en nodige) duw in de rug te geven.

Ongetwijfeld is het u niet ontgaan dat dierenarts-epidemiologen/virologen in verscheidene landen een belangrijke rol spelen in de controle van COVID-19 en andere epidemieën. In dit bijzonder epidemiologisch jaar, waar iedereen via de media al gehoord heeft van een “R0-waarde” en “zevendaags gemiddelde”, nodigen we prof. Dr. Boudewijn Catry uit om de Sciensano-COVID-ervaring te delen, en samen te bekijken waar de veterinaire epidemiologie & economie in de toekomst zeker moet blijven op inzetten om zijn publieke rol ten volle op te nemen.

Programma (14u-16u)

  • 14:00-14:45 Keynote lezing: One Health epidemiology for the next pandemic | prof. dr. Boudewijn Catry |Sciensano
  • 14:45-15:00 Panelgesprek
  • 15:00-15:30 The economic burden of parasitic helminth infections to the ruminant livestock industry in Europe | dr. Johannes Charlier | Kreavet
  • 15:30-16:00 Laureaat VEE-prijs 2020

Aansluitend: AV VEE (16u-17u)

Aansluitend aan het wetenschappelijke programma, houden we ook onze jaarlijkse Algemene Vergadering (enkel voor effectieve leden).

Deelname

Online registratie kan via deze link tot en met 26 oktober. Deelnamekosten zijn enkel het jaarlijks lidmaatschap van de VEE (30 euro)! Gelieve het bedrag over te schrijven op IBAN: BE84 0012 7946 5059 (vzw VEE, Salisburylaan 133, 9820 Merelbeke). Een factuur kan aangevraagd worden bij de online-procedure.

Na betaling en registratie ontvangt u enkele dagen voor de aanvang de details voor online deelname per mail.

Voor hogeschool- en universiteitsstudenten is de deelname gratis.

Sponsor